upAOF

 

Η Νεφέλη Τίτα, με την γαλανόλευκη στολή, στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου 2022

 

Ένα από τα εισιτήρια της Ελλάδας στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες Beijing 2022 κρατάει από εχθές στα χέρια της η 19χρονη Φλωρινιώτισσα αθλήτρια του ΑΟΦ Νεφέλη Τίτα, ενώ το εισιτήριο του επίσημου προπονητή της Ολυμπιακής Εθνικής αποστολής στα Βόρεια αγωνίσματα, κρατάει ο Φλωρινιώτης Ομοσπονδιακός τεχνικός και πατέρας της, Χρήστος Τίτας.

Η συνέπεια, οι πολύωρες προπονήσεις της, το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακρίνει, η προσπάθεια και η επιμονή της, την οδήγησαν σε αυτήν τη συμμετοχή, όταν ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι της πρόκρισης πριν 2,5 χρόνια, με σκληρές προπονήσεις υψηλών απαιτήσεων, μέσα στον περίεργο καιρό των απαγορεύσεων εξαιτίας του COVID 19. Με πάθος γι’ αυτό που κάνει, με συνέπεια και έμπνευση, η Νεφέλη διένυσε χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη, αγωνίστηκε σε δεκάδες διεθνείς αγώνες πρόκρισης, πότε με χαρές και πότε με απογοητεύσεις.

Απόλυτα προσηλωμένη στους στόχους της, αξιολόγησε όλες τις δυνατότητες που της δόθηκαν, συνδυάζοντας τον υψηλό πρωταθλητισμό με την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδεικνύοντας έμπρακτα σε όλους πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί κανείς να προσπαθήσει και να θέλει πραγματικά να πετύχει, χωρίς να χάσει ούτε τον αθλητισμό, αλλά ούτε και τα μαθήματα. Η ίδια, απομονώθηκε σε προπονητικά κέντρα και παγετώνες, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αυστρία καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της, επιδιώκοντας τις προπονήσεις στο χιόνι. Η πρωτοετής φοιτήτρια, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές της ‘θυσιάζοντας’ κυριολεκτικά το Α΄ εξάμηνο της σχολής της, για να εκπληρώσει το όνειρο της συμμετοχής, στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως την σκυτάλη της παρέδωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής και πατέρας της, Χρήστος Τίτας, που κατά το παρελθόν είχε λάβει μέρος ως αθλητής σε δυο χειμερινές Ολυμπιάδες (1988 Calgary CAN – 1994 Lillehamer NOR). Η Νεφέλη φαίνεται να βαδίζει πιστά στα χνάρια του πατέρα της, που σύμφωνα με την ίδια, ‘στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της, μεταλαμπαδεύοντας της σιδηρά πειθαρχία, αθλητική παιδεία και δυναμισμό’. Κοινώς, όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επιβάλλεται να έχουν οι επιτυχημένοι αθλητές.

Η Νεφέλη Τίτα, βάζει την γαλανόλευκη στολή στις αποσκευές της, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο από τις 4 ως τις 20 Φεβρουαρίου του 2022 στα Βόρεια αγωνίσματα .

Η συμμετοχή της μας εμπνέει και μας κάνει βαθιά υπερήφανους, κυρίως επειδή οι αθλητές της επαρχίας κατορθώνουν το «αδύνατον», αποδεικνύοντας μας εμπράκτως ότι τελικά δεν υπάρχει αδύνατο, για τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες... Πόσο μάλλον όταν τα περιθώρια διάκρισης στην Ολυμπιάδα είναι μηδαμινά!! Η σύγκριση των ερασιτεχνών Ελλήνων αθλητών με επαγγελματίες προερχόμενους από κράτη με υποδομές και παράδοση στον χώρο, ήταν διαχρονικά άνιση και άδικη.

Οι ξένοι αθλητές, έχοντας ένα τεράστιο υποστηρικτικό επιτελείο, από τεχνικούς, προπονητές, βαξέρ, γιατρούς ,φυσιοθεραπευτές.....μας κάνει ρεαλιστικά να αρκούμαστε σε μια αξιοπρεπή συμμετοχή, χωρίς να κυνηγάμε άπιαστα όνειρα.

Τέλος, να ευχηθούμε καλή επιτυχία μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τόσο στην δική μας Νεφέλη Τίτα, όσο και στους υπόλοιπους αθλητές της 5μελούς ελληνικής αποστολής, (Απόστολο Αγγέλη, Μαρία Ντάνου, Μένια Τσιοβόλου, Ιωάννη Αντωνίου). Τους διαβεβαιώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Υποστηρικτές του ΑΟΦ και της προσπάθειας της αθλήτριας στάθηκαν:

 

1) Α.Ο.Φ Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας

2) Ε.Ο.Χ.Α Eλληνική Oμοσπονδία Xειμερινών Aθλημάτων

3) ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤA ΦΛΩΡΙΝΑΣ

5) Γ.Γ. Αθλητισμού

6) Ε.Ο.Ε

7) ΜΕΤΕ Α.Ε Μεσσίνης Κων/νος

8) ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

9) F&K Fitness KOMBO STUDIO (Φανή Βαρβέρη-Κοσμάς Καρακασίδης)

10) RENAULT Parissis FLORINA

11) Cafe Mikel Florina

 

 

Φλώρινα 20/1/2022

Για το Δ.Σ του ΑΟΦ

 

Ο πρόεδρος

 

Μπόσκος Αλέξανδρος

 Φωτογραφικό υλικό:

κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση, ή σε μια απο τις 2 άκρες για επόμενη - προηγούμενη εικόνα